Grön gulasch
Serverar:
4 portioner
Tid:
35 minuter
Den veganska varianten.
Ingredienser
2 små gula lökar
1 msk paprikapulver
½ krm cayennepeppar
1 msk vetemjöl
500 g krossade tomater
1½ msk tomatpuré
4 morötter
4 potatisar
450 g squash
1 grön paprika
250 g blomkål
1 vitlöksklyfta
Olja
Salt
Peppar
Vatten
Instruktioner
Skär löken i småbitar och fräs den snabbt i lite olja i botten av en gryta.
Ta av grytan från plattan och strö över paprikapulvret, cayennepepparn och mjöl.
Rör om och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré, 2½ dl vatten och1 tsk salt.
Ställ tillbaka grytan på plattan och låt koka under lock i 5 till 10 minuter.
Under tiden skär du upp squashen i drygt centimiterstora bitar, bryter blomkålen i buketter och skär paprikan i bitar.
Lägg sedan i grönsakerna i grytan och låt koka tills de är kokta al dente.
Smaka av med kryddor och pressa i en vitlöksklyfta.
Liknande recept
Vild gulasch
2 h
4-6
Hovärkens gulasch
5
4
1
Gulasch med hetta
4
2 h 30 min
6-7
2
Istvàns gulasch
2 h 30 min
6-8
Quorn Gulasch
15 min
4
Mustig gulasch i lergryta
3.7
4
2
Gulasch med fläskkött, tomater och citron
40 min
4
Gulasch
4
2 h
4
4
Gulasch på fläskkött
4
1 h 10 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!