Grön gulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Den veganska varianten.

Ingredienser

  • 2 små gula lökar
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g krossade tomater
  • 1½ msk tomatpuré
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 450 g squash
  • 1 grön paprika
  • 250 g blomkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skär löken i småbitar och fräs den snabbt i lite olja i botten av en gryta.
    2. Ta av grytan från plattan och strö över paprikapulvret, cayennepepparn och mjöl.
    3. Rör om och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré, 2½ dl vatten och1 tsk salt.
    4. Ställ tillbaka grytan på plattan och låt koka under lock i 5 till 10 minuter.
    5. Under tiden skär du upp squashen i drygt centimiterstora bitar, bryter blomkålen i buketter och skär paprikan i bitar.
    6. Lägg sedan i grönsakerna i grytan och låt koka tills de är kokta al dente.
    7. Smaka av med kryddor och pressa i en vitlöksklyfta.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben