Grön lasagne med lammkött, dragon och röd potatis

Serverar: 4 portioner

Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.

Ingredienser

  • 10 lasagneplattor con Spinaci
  • 500 g lammkött
  • 150 g röd potatis
  • 50 g morötter
  • 50 g lök
  • 50 g selleri
  • 1 dl vitt vin
  • ½ krm färsk dragon
  • 1 tsk vitt mjöl
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Ugn 220 grader.
    2. Så här förbereder du såsen: Bryn morötter, selleri och lök i lite olja. Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter. Häll över lite vin. Häll i mjöl och rör om. Tillsätt sedan buljong, salt, peppar och hackad dragon. Låt det puttra på svag värme i cirka 15 minuter.
    3. Skär potatisen i bitar som är lika stora som lammköttsbitarna och koka dem i 5 minuter.
    4. Häll av vattnet och lägg potatisen i lammsåsen.
    5. Smörj en ugnsform och lägg ett skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor i botten.
    6. Bred ut lite mer lammsås och strö över parmesanost.
    7. Varva sedan fem skikt med béchamelsås, lammsås och lasagneplattor.
    8. Sätt in lasagnen i ugnen på 220° i cirka 20 minuter.
    9. Låt lasagnen stå till sig i 10-15 minuter före servering. Ett annat tips, är att täcka över lasagnen hälften av tiden den är i ugnen för att göra den mjukare och saftigare.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben