Grön mazarintårta

Annorlunda mazarintårta med grön glasyr

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 3 dl riven mandel
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 4 små ägg
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Gör först degen och kavla ut den till ca 1 centimeters tjocklek. Lägg den på en plåt och grädda den 10 minuter i 200 graders ugn.
    2. Finriv mandeln och smält smöret, blanda i florsocker och ägg, tillsätt några droppar grön karamellfärg.
    3. Bred den gröna glasyren över kakbottnen och grädda i 10 minuter till.
    4. Rör ihop florsocker och vatten och bred över glasyren när kakan har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben