Grön sparris med basilikadip

Serverar: 4 portioner

Roligare att bjuda på än chips, funkar även som tillbehör till buffén

Ingredienser

  • 200 g grön sparris
  • Basilikadip
  • 1 st basilika, kruka
  • 1 st äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 krm socker
  • Instruktioner

    1. Skär bort 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka ca 1 minut. Kyl direkt i isvatten. Halvera dem.
    2. Plocka av bladen på basilikan. Lägg äggula, senap, vinäger och schalottenlök i en mixer, starta och kör 30 sekunder innan olivoljan tillsätts i en tunn stråle.
    3. Lägg basilikabladen i mixern, kör ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ kallt. Hit går bra att förbereda.
    4. Servering: Häll upp basilikakrämen i snapsglas och stick i sparrisen. Ställ kallt tills de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben