Vegetariska kåldolmar med svamp.
Ingredienser
1 vitkålshuvud
250 g hel spenat
100 g champinjoner
3/4 dl ströbröd
2 äggulor
1 dl kaffegrädde
3/4 dl riven ost, ej stark
Riven muskot
5 dl grönsakbuljong av tärning
1msk smör
Salt
Malen vitpeppar
Instruktioner
- Tina spenaten och krama ut så mycket vätska som möjligt. Rör ut rivebrödet med grädden och låt det svälla.
- Koka upp buljongen i en rymlig kastrull. Skär bort så mycket av kålhuvudets hårda stock som möjligt. Lägg sedan kålhuvudet i det kokande vattnet och låt koka i 10 minuter.
- Låt det förvällda kålhuvudet rinna av i ett durkslag. Lossa försiktigt bladen och skär bort det grövsta på dem.
- Rensa och hacka champinjonerna. Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs den lätt någon minut.
- Blanda spenaten med champinjonerna, rivebrödet, äggulorna och osten. Smaksätt med 1/2 tsk salt, 1 krm nyriven muskotnöt och lika mycket nymalen peppar.
- Lägg en dryg matsked spenatfyllning på varje kålblad. Vik ihop till små paket och lägg dem med skarven nedåt i en gryta. Häll på så mycket buljong att det når upp till ca 3/4 av dolmarna och sjud sedan på svag värme under lock i 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Ny matambassadör
Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...
Kändiskockar lagar husmanskost
"Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...