Gröna linsbiffar med avokado

Serverar: 4 portioner

De här biffarna blir riktigt mättande tack vare linser och avokado. Den fräscha touchen av mynta och koriander är pricken över i. Serveras med en sval och god myntasås.

Ingredienser

  • 2½ dl torkade gröna linser
  • 2 avokador
  • ½ gul lök
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad koriander
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Myntasås
  • 2 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk torkad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt quinoa, bulgur eller matvete
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten. Häll av vattnet och skölj linserna noga. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur innanmätet. Hacka löken fint.
    2. Häll ner linser, avokado, lök, majsstärkelse, citronsaft, mynta, koriander, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en slät smet. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna.
    3. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, mynta, salt och peppar i en skål.
    4. Servera biffarna med kokt quinoa, bulgur eller matvete, sallad och myntasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben