Grönkålssallad från Fjärås

Serverar: 6-8 portioner

Frisk och syrlig sallad som passar utmärkt till julbordet.

Ingredienser

  • 300 g färsk grönkål
  • ½ syrligt äpple
  • 4 msk filmjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj kålen väl. Ansa, skär bort stjälkarna och riv kålen i bitar. Dressing: Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med filmjölk, gräddfil, socker, citron, pepparrot och krydda med salt och peppar.
    2. Blanda kålen med dressingen precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben