Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Serverar: 4 portioner

Krämig och färggrann soppa med både sälta och knaprighet. Kanske julens godaste soppa?

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Servering
  • 4 vörtbrödskivor
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Stek hackad lök och grönkål i olja eller smör i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka eventuellt av med mer salt och kryddpeppar.
    2. Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt. Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper för att rinna av.
    3. Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och eventuellt lite mortlad kryddpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben