Grönsaker i sötsur sås

Serveras som ensamrätt tillsammans med råris om man vill ha något vegetariskt och räcker då till 4 personer. Serveras det som tillbehör till kött, fisk eller fågel räcker det till 8.

Ingredienser

  • 1 ½ msk olja
  • 350 g minimajs i halvor
  • 1 stor röd paprika i strimlor
  • 350 g morötter skurna på snedden
  • 350 mungböngroddar
  • 350 g sockerärter
  • Nymalen svartpeppar
  • Sås
  • 3 msk maizenamjöl
  • 3 dl ananasjuice
  • 2 msk sojasås
  • 1 liten bit riven ingefära, efter eget smak och tycke
  • 1 pressad vitlökklyfta
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 msk honung
  • 5 salladslökar skurna på snedden
  • Sesamolja efter egen smak och tycke
  • Servering
  • Råris
  • Ev nötkött, kyckling eller fisk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills den tjocknar och klarnar. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en wok över stark värme tills den ryker. Tillsätt oljan. Lägg i majs, paprika och morötter och rör om i 4 minuter. Tillsätt böngroddar och sockerärter, stek och rör i 2 minuter.
    3. Häll i såsen, sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med sesamolja och nymalen peppar. Servera gärna med råris eller som tillbehör till kyckling, nötkött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben