Serveras som ensamrätt tillsammans med råris om man vill ha något vegetariskt och räcker då till 4 personer. Serveras det som tillbehör till kött, fisk eller fågel räcker det till 8.
Ingredienser
1 ½ msk olja
350 g minimajs i halvor
1 stor röd paprika i strimlor
350 g morötter skurna på snedden
350 mungböngroddar
350 g sockerärter
Nymalen svartpeppar
Sås
3 msk maizenamjöl
3 dl ananasjuice
2 msk sojasås
1 liten bit riven ingefära, efter eget smak och tycke
1 pressad vitlökklyfta
1 ½ dl grönsaksbuljong
1 msk honung
5 salladslökar skurna på snedden
Sesamolja efter egen smak och tycke
Servering
Råris
Ev nötkött, kyckling eller fisk
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills den tjocknar och klarnar. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
- Hetta upp en wok över stark värme tills den ryker. Tillsätt oljan. Lägg i majs, paprika och morötter och rör om i 4 minuter. Tillsätt böngroddar och sockerärter, stek och rör i 2 minuter.
- Häll i såsen, sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med sesamolja och nymalen peppar. Servera gärna med råris eller som tillbehör till kyckling, nötkött eller fisk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...