Grönsaker med citronkrisp

Serverar: 4 portioner

Med en citrondoftande topping blir de färgrika grönsakerna en god och elegant rätt.

Ingredienser

  • 1 knippe späda morötter
  • 1 skivad zucchini
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk margarin
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 skivor rivet torrt vitt bröd
  • 2 msk fint riven parmesanost
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 3 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull och sjud morötter, zucchini och sparris i fem minuter. Låt rinna av väl och lägg i en ugnsfast form.
    2. Klicka margarinet över grönsakerna och krydda med salt och peppar. Vänd dem så att de täcks av det smälta margarinet och kryddorna.
    3. Blanda bröd, parmesanost, citronskal och pinjenötter. Strö brödblandningen över grönsakerna i ett jämnt lager.
    4. Ställ in grönsakerna i ugnen och baka 8-10 minuter tills gyllene ovanpå. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben