Grönsaks- och ostgratäng med råkostsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Man behöver inte äta sig mätt på kött. Här använder man en mycket liten mängd kassler som krydda i gratängen. Du som vill ha en helt vegetarisk måltid kan utesluta den.

Ingredienser

  • 400 g blomkål
  • 250 g broccoli
  • 150 g purjolök
  • 100 g kassler
  • 1 citron
  • 75 g parmesan
  • ½ kruka persilja
  • 6 ägg
  • 250 g keso
  • 1 morot
  • 200 g kålrot
  • 150 g solrosskott
  • ½ msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200° och ta fram en stor ugnsform.
    2. Skär blomkål och broccoli i små buketter och bitar. Skölj och skär purjolök i 1 cm breda bitar. Skär kassler i 1 cm stora tärningar. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan och hacka persilja.
    3. Blanda ägg, keso, parmesanen, citronskalet och persiljan i en bunke. Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
    4. Fördela blomkålen, broccolin, purjon och kasslern i ugnsformen. Häll över ägg- och ostblandningen och gratinera i ugnen i 20-25 minuter.
    5. Skala och grovriv morot och kålrot. Blanda med solrosskott i en skål. Ringla över saften från halva citronen, olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera gratängen med råkostsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben