Grönsaksbulgur med ägg

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Kall rätt som passar vegetarianer och studenter.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 2 morötter
  • 2 kokta ägg
  • 1 dl majs
  • 2 dl kokta ärtor
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll bulgur i plastbunke, häll i lite olja och rör om med fingrarna. Tillsätt kokhett vatten och täck med gladpack. Låt stå i 20-30 min.
    2. Medans bulgurn sväller, koka ägg och skala och riv morötter. Äggen skall vara hårdkokta. Koka ärtor. När bulurn är klar, alltså allt vatten är borta, blanda samman med ärtor, majs och morötter. Dela ägg i mindre bitar med gaffel och blanda i. Peppra med svartpeppar ganska rejält för att få lite mer smak på det hela. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben