Grönsaksfräs

Serverar: 4 portioner

Pigg och frisk i höst! Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg visar här hur du kan påverka din hälsa i positiv riktning. Från boken Mat för liv och lust.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 0.5 purjolök eller några salladslökar
  • 3-4 stjälkar selleri
  • 1 msk olja
  • Ca 3 dl l finstrimlad vitkål
  • Ca 3 dl finstrimlad rödkål
  • Ca 1 dl groddar
  • Bladpersilja till garnering
  • Soja till servering
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint.
    2. Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän.
    3. Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem.
    4. Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben