Panerad fläskkarré med grönsaksfräs och mos
Favoritkött, pröva att panera karréskivorna med grönsaksfräs och mos blir det en härlig måltid. Karrén kan du byta ut mot kotletter.
Ingredienser
4 skivor fläskkarré
Salt
Malen vitpeppar
1 ägg
1/2 1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Grönsaker
½ gul paprika
½ röd paprika
½ grön paprika
1 zucchini
1 dl syltlök
Potatismos
1 kg potatis
20 g smör
3 1/3 dl mjölk
Salt
Malen vitpeppar
Ev riven muskotnöt
Smör att steka i
Instruktioner
- Potatismos:
Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk. Hetta upp mjölken. Mosa potatisen, lägg i smör, salt och peppar. Du kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Späd med het mjölk, lite i taget, medan du vispar moset till en bra konsistens.
- Panerad fläskkarré:
Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
- Grönsaker:
Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken.
Servera till karrén och potatismoset.
Liknande recept
Kommentarer (0)