Panerad fläskkarré med grönsaksfräs och mos

Serverar: 4 portioner

Favoritkött, pröva att panera karréskivorna med grönsaksfräs och mos blir det en härlig måltid. Karrén kan du byta ut mot kotletter.

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1/2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Grönsaker
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 zucchini
  • 1 dl syltlök
  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3 1/3 dl mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Ev riven muskotnöt
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk. Hetta upp mjölken. Mosa potatisen, lägg i smör, salt och peppar. Du kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Späd med het mjölk, lite i taget, medan du vispar moset till en bra konsistens.
    2. Panerad fläskkarré: Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
    3. Grönsaker: Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken. Servera till karrén och potatismoset.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben