Grönsakslåda med skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Perfekt att ha i matlådan.

Ingredienser

  • 300 g rökt skinka eller kassler
  • 500 g fryst broccoli
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten tills de känns mjuka.
    2. Gör gratängsåsen: vispa i mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och salt och peppar. Låt koka ett par minuter.
    3. Lägg grönsakerna i en smord ugnsform och strö på hackad skinka/kassler och häll över såsen.
    4. Strö på ost och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.
    5. Servera med kokt/ stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben