Grönsaksmuffins med tomatsalsa

Serverar: 12 portioner

Ett perfekt mellanmål eller kvällsfika när magen kurrar. Kan även serveras som matbröd till en god middag.

Ingredienser

  • 250 g wokgrönsaker tex. Findus
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g margarin
  • 3 dl lättmjölk
  • Salsa
  • 2 stora tomater
  • 2 tärnade avokados
  • 4 strimlade salladslökar
  • 2 tsk koriander
  • 2 msk saft av 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fräs wokgrönsakerna i olja i en stekpanna på medelvärme, krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna. Skär grönsakerna grovt.
    3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver i en skål eller matberedare. Finfördela margarinet i mjölet. Blanda ner grönsakerna i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en lös deg.
    4. Ställ 12 muffinsformar på en plåt och klicka ut smeten i formarna till stora matmuffins.
    5. Grädda i 18-20 minuter.
    6. Servera dem ljumma med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben