Grönsakspaj med skinka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smidigt att frysa in i mindre portionsbitar, för att kunna ta med till lunch etc.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl dinkelmjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g strimlad skinka
  • 75 g spenat
  • 2 dl frysta grönsaker, broccoli, morötter, blomkål
  • 1½ dl riven ost (valfri sort)
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka grönsakerna och tina spenaten om den är frusen. Gör pajdegen under tiden.
    3. Pajdegen: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 minuter.
    4. Häll av vattnet till grönsakerna, mosa dem i mindre bitar med hjälp av en potatisstöt eller med hjälp av en gaffel. Det ska vara lite bitar kvar. Blanda ner spenaten med grönsakerna.
    5. Vispa ägg och mjölk i en skål.
    6. Tryck ut pajdegen i en form (22-25 cm).
    7. Lägg grönsaksmoset i botten av pajskalet, ett tunt lager, bred ut. Strö över skinkan och vitlökspeppar/salt. Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten, täcker hela formen.
    8. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben