Grönsaksplättar med fårost

Serverar: 4 portioner

2 olika plättar, en röd och en gulgrön som serveras med en god sås på turkisk yoghurt, fårost och dill.

Ingredienser

  • 400 g zucchini
  • 400 g rödbetor
  • ½ gul lök
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 100 g fårost
  • 2 msk hackad dill
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Grovriv zucchini i en skål, grovriv rödbetorna i en annan. Riv löken. Vispa lök, ägg, mjöl och kryddor. Häll halva smeten i zucchiniskålen och halva i rödbetsskålen. Blanda var för sig.
    2. Stek plättarna i smör i plättlaggen eller i en teflonstekpanna. Blanda yoghurt, fårost och dill.
    3. Servera plättarna med såsen och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben