Rödbetsbröd med fårost
Serverar:
5 portioner
Vackert, annorlunda och gott bröd att bjuda på...
Ingredienser
1,2 liter specialvetemjöl
1 tsk salt
½ pkt jäst
5 dl ljummet vatten
½ kg rivna rödbetor
200 g fårost
1½ dl svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
Instruktioner
Blanda jäst och vatten.
Häll i mjöl, salt och de rivna rödbetorna. Arbeta degen i matberedaren i ca 10-15 min.
Täck degen med en handduk och låt jäsa i 1 tim.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i 5 bitar och forma 5 baguetter.
Olja plåten med olivoljan och vänd runt baguetterna så de täcks av oljan och lägg dem tätt på plåten. Tryck ner fårost och oliver.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda bröden ca 20 min tills de får fin färg.
Tips! Du kan lika gärna använda morötter istället för rödbetor.
Liknande recept
Rödbetsbröd
1
Rödbetsbröd
2 h
8
1
Moussaka med yoghurt och fårost
1 h
6
Trädgårdspaj med fårost och oliver
2
4
Dumplings med fårost och bacon
4
2
Paj på fårost, tomat och svart oliv
45 min
5
Butterkaka med rödbetor och fårost
12
Kall fisksås med fårost och basilikayoghurt
4
Ljummen grekisk kycklingsallad
4.7
20 min
8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!