Rödbetsbröd med fårost

Serverar: 5 portioner

Vackert, annorlunda och gott bröd att bjuda på...

Ingredienser

  • 1,2 liter specialvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ pkt jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • ½ kg rivna rödbetor
  • 200 g fårost
  • 1½ dl svarta urkärnade oliver
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och vatten.
    2. Häll i mjöl, salt och de rivna rödbetorna. Arbeta degen i matberedaren i ca 10-15 min.
    3. Täck degen med en handduk och låt jäsa i 1 tim.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Dela degen i 5 bitar och forma 5 baguetter.
    6. Olja plåten med olivoljan och vänd runt baguetterna så de täcks av oljan och lägg dem tätt på plåten. Tryck ner fårost och oliver.
    7. Låt jäsa ytterligare 30 min.
    8. Grädda bröden ca 20 min tills de får fin färg.
    9. Tips! Du kan lika gärna använda morötter istället för rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben