Rödbetsbröd
Serverar:
1 portioner
Ett läckert, gott och färgstarkt bröd som håller sig saftigt länge.
Ingredienser
5 dl ljummet vatten, 37 grader
½ pkt, 25 g jäst
1 msk smör & rapsolja oliv
2 tsk salt
2-3 färska rödbetor, ca 5 dl
11 - 13 dl dinkelmjöl fullkorn
Instruktioner
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt smör-& rapsolja och salt.
Riv rödbetorna grovt och blanda med det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Blanda ner det i degspadet. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin.
Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ut degen direkt på bakplåtspappersklädd plåt och forma försiktigt till en limpa.
Grädda direkt i mitten av ugnen i 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Rödbetsbröd
2 h
8
1
Rödbetsbröd med fårost
5
Rosa rödbetsbröd
5
2
1
Fyllt rödbetsbröd
4
Rödbetsbröd med chévre och rosmarin
30 min
30
Rödbetsbröd med kummin
1
Rödbetsbröd i långpanna
12-16
Knådfritt rödbetsbröd
1
Spenat- och rödbetsbröd
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!