Rödbetsbröd

Serverar: 1 portioner

Ett läckert, gott och färgstarkt bröd som håller sig saftigt länge.

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • ½ pkt, 25 g jäst
  • 1 msk smör & rapsolja oliv
  • 2 tsk salt
  • 2-3 färska rödbetor, ca 5 dl
  • 11 - 13 dl dinkelmjöl fullkorn
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt smör-& rapsolja och salt.
    2. Riv rödbetorna grovt och blanda med det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
    3. Blanda ner det i degspadet. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin.
    4. Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Häll ut degen direkt på bakplåtspappersklädd plåt och forma försiktigt till en limpa.
    6. Grädda direkt i mitten av ugnen i 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben