Rödbetsbröd i långpanna

Serverar: 12-16 portioner

Saftig och lättbakad bröd i långpanna.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk, 3%
  • 50 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • 2 råa rödbetor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 3 msk brödsirap
  • 4 dl vetemjöl special
  • 9-10 dl grovt rågmjöl
  • Garnering
  • Chiafrön
  • Rågflingor
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. Blanda ner oljan och de rivna rödbetorna. Tillsätt salt, sirap och båda mjölsorterna. Arbeta degen och låt den jäsa under plastfolie i 45 minuter.
    2. Häll ut degen i en långpanna, ca 24x36 cm, och platta till den. Strö över valfria frön och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Skär brödet i rutor och grädda det mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben