Rödbetsbröd med chévre och rosmarin

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till sallader, grillat kött och rökt fisk.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten , 37 grader
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl rivna rödbetor
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 4½- 5 dl vetemjöl special
  • Smaksättning
  • 150 g chévre
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 kvistar rosmarin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla degingredienser till en smidig deg och arbeta den 5 - 8 minuter.
    2. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Platta till eller kavla ut degen och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.
    5. Låt jäsa 15 minuter.
    6. Riv chévren och strö över degen.
    7. Repa och strö över rosmarin och flingsalt.
    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    9. Låt brödet svalna på ett galler, skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben