Serverar: 2 portioner
Degen ser ut som rosa bubbelgum, men slutresultatet blir mer aptitligt! =)
1. Skala och grovriv rödbetorna. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet. 2. Rör ner salt, olja och sirap och arbeta sedan in mjölet omväxlande med rödbetor och solrosfrön. 3. Bearbeta degen tills den släpper från bunkens kanter och låt jäsa under duk i 30 min. 4. Knåda degen på lätt mjölat bord. För att få brödet runt och högt rullar du in kanterna under brödet. 5. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 min. Värm ugnen till 225°. 6. Pensla brödet och strö på solrosfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.
Detta rödbetsbröd blev supergott, så jag ger det maxpoäng och lite till. Ska bli gott till entrecoten och klyftpotatisen i kväll. TACK för receptet och ha en trevlig helg. Kram emaxen