Rosa rödbetsbröd

Serverar: 2 portioner

Degen ser ut som rosa bubbelgum, men slutresultatet blir mer aptitligt! =)

Ingredienser

  • 2 dl färska, grovrivna rödbetor
  • 25 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten, 37°
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sirap
  • 6 dl specialvetemjöl (eller mer)
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 st ägg till pensling, uppvispat med några droppar kallt vatten
  • 0,5 dl solrosfrön till dekoration
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv rödbetorna. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet. 2. Rör ner salt, olja och sirap och arbeta sedan in mjölet omväxlande med rödbetor och solrosfrön. 3. Bearbeta degen tills den släpper från bunkens kanter och låt jäsa under duk i 30 min. 4. Knåda degen på lätt mjölat bord. För att få brödet runt och högt rullar du in kanterna under brödet. 5. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 min. Värm ugnen till 225°. 6. Pensla brödet och strö på solrosfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emaxen 23 oktober 2009

    Detta rödbetsbröd blev supergott, så jag ger det maxpoäng och lite till. Ska bli gott till entrecoten och klyftpotatisen i kväll. TACK för receptet och ha en trevlig helg. Kram emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben