Rödbetsbröd med kummin

Serverar: 1 portioner

Saftigt, knaprigt och vackert bröd med goda smaker.

Ingredienser

  • 3-4 färska rödbetor, ca 300 g
  • 100 g valnötter
  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk brödkummin
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl, 780 g
  • 1 dl musli med nötter och frön
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetorna, häll bort eventuell saft, hacka valnötterna. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt de rivna rödbetorna, valnötter, olja, kummin, honung, mjöl, musli och salt. Arbeta degen ca 5 minuter. Strö på lite extra mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 8 timmar i kylen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Stjälp upp degen i en oljad långpanna, 30x40 cm. Platta ut degen med mjölade händer. Strö lite vetemjöl över brödet. Låt jäsa medan ugnen blir varm ca 10 minuter.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben