Minibaguetter med kummin och anis
Hur goda som helst! Sambon och jag åt så vi nästan sprack! De är perfekta i storlek och passar bra till soppor och grytor. Eller varför inte till frukost?!
I dessa godingar hittar vi både kummin och anis och det är verkligen dessa smakhöjare som gör hela det här baket - mums!
Receptet räcker till ca 25-30 stycken små härliga minibaguetter!
Ingredienser
50 g jäst
6½ dl vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk kummin, stött i mortel
2 tsk anis, stött i mortel
10 dl vetemjöl
7-8 dl rågsikt
Garnering
1 ägg
2 tsk kummin
2 tsk anis
Instruktioner
- Stöt kummin- och anisfrön i en mortel
- Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med olivoljan. Rör om tills jästen har löst upp sig.
- Tillsätt saltet, anis, kummin och rör om.
- Tillsätt sedan vetemjölet och rågsikten, lite i taget. Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.
- Jäs under bakduk i 45 minuter.
- Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Jäs under bakduk i 45 minuter .
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över kummin- och anisfrön.
- Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna av under bakduk, på galler.
- Klart!
Liknande recept
Kommentarer (0)