Grönsakssallad med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Potatis, konservbönor, tonfisk och purjolök är billiga ingredienser som bildar stomme i den här salladen.

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk, ca 200 g
  • 3 kokta potatisar
  • 3 tomater
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 paprika
  • ½ purjolök
  • 1 burk brytbönor eller haricots verts, ca 400 g
  • 1 burk fyllda sardeller, ca 60 g
  • 12 svarta oliver
  • Dressing
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i tunna skivor och tomaterna och äggen i klyftor.
    2. Rensa paprikan väl och strimla den. Skiva purjolöken och ta isär ringarna. Skölj löken i en sikt och låt den rinna av.
    3. Häll spadet av bönorna och dela dem ev i mindre bitar. Dela också tonfisken i bitar.
    4. Skaka samman dressingen i en shaker.
    5. Varva grönsaker, fisk och ägg i en salladsskål och häll på dressingen. Garnera salladen med sardeller och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben