Grönsakssoppa med lax och krutonger

Serverar: 4 portioner

En multivitaminboost av dess like är denna klargröna soppa som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • Ca 200 g blomkål eller vitkål
  • Ca 150 g broccoli
  • 300 g skivad potatis
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 100 g färsk spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Eventuellt 1 dl grädde
  • Salt
  • Servering
  • 100 g strimlad rökt lax
  • Krutonger på grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (ta även med stjälken). Lägg alla ingredienser utom grädde i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är mjuka, 5-10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll eventuellt i grädden och smaka av med salt.
    2. Servera soppan toppad med rökt lax och frasiga krutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben