Grova frallor med frukt och nötter

Serverar: 24 portioner

Härliga frallor som är goda som de är med lite smör på.

Ingredienser

  • 500 g torkade fikon
  • 125 g torkade äppelringar
  • 2 dl krossat linfrö
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 6+1 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk salt
  • 200 g hasselnötskärnor
  • ca 11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ansa fikonen och skär dem och äppelringarna i halvor. Lägg frukt, linfrö och rågmjöl i en bunke. Koka upp 6 dl vatten och häll över, rör om. Låt svalna till 37 grader.
    2. Rör ut jästen i 1 dl kallt vatten. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
    3. Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet. Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken, stjälp upp degen och knåda. Dela den i två lika delar. Rulla varje del till en längd, ca 40 cm och skär i bitar.
    4. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    35 min
    1-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben