Grova frukostbröd

Serverar: 16 portioner

Hembakt bröd sätter verkligen guldkant på vardagen och helgen! Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • 2 dl krossat bovete
  • ½ dl hela linfrön
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 msk matolja
  • 1½ tsk salt
  • 7½-8 dl glutenfri grov mjölmix, Finax
  • Garnering
  • 2 msk hela linfrön
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Mät upp bovete och linfrön i en degbunke. Häll det heta vattnet över. Rör om och ställ åt sidan att svalna till fingervarm temperatur. Smula ner jästen och lös upp den i den ljumma krossblandningen. Tillsätt honung, matolja och salt.
    2. Blanda ner den grova mjölmixen. Arbeta till en blank och smidig deg, i maskin i ca 5 minuter, för hand något längre. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
    3. Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix. Kavla ut till en fyrkantig platta, ca 32x32 cm. Skär upp i 4x4 rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i 15-20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Spreja bullarna med vatten och strö över linfrön. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben