De här frukostbullarna känns härligt nyttiga med lantbrödsmjöl - som innehåller proteinrikt vetemjöl, rågmjöl, rågkli, rågmalt och surdeg.
Genom att jäsa i kylen över natten kan de gräddas medan man plockar fram frukosten.
Ingredienser
14-15 dl (800 g) mörkt lantbrödsmjöl
50 g smör
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
½ dl brödsirap
25 g (½ pkt) jäst för söta degar
(dela jästpaketet på diagonalen)
Garnering
Sesamfröer
Instruktioner
- Ugn 250°
- Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap. Dela jästen i småbitar och lägg i.
- Arbeta degen smidig, 5-6 minuter.
- Häll upp på mjölat bakbord och dela degen i två bitar.
- Forma varje bit till en rulle och skär varje rulle i 10 bitar (ca 75 gram styck). Forma till bullar.
- Tryck bullarna i sesamfröerna, som du hällt ut på ett fat, och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
Täck med bakduk och ställ i kylen eller annat kallt utrymme över natten.
- Nästa dag:
Tag ut plåtarna ur kylen. Sätt ugnen på 250°.
- Grädda plåtarna mitt i ugnen ca 10 minuter tills bullarna fått färg.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (2)
har du nåt bra tips på brödkrydda som funkar bra? Brödsirap, är det speciell sirap alltså? Toppen att de kan jäsa över natten!! Tack för receptet!
Finns färdiga påsar med brödkryddor och brödsirap är en speciell sirap, du finner den på samma hylla som övrig sirap.