Grova scones

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Här är ett recept på scones som jag brukar baka när jag vill ha lite nyttigare och matigare scones. Receptet är ett ihop-plock från flera olika och jag själv tycker dom här är riktigt smarriga!

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamssmjöl
  • 1/4 dl vetekli
  • 1/4 dl havregryn
  • Lite salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl lättfil
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll sedan i filen och blanda till en deg med fingrarna.
    2. Gör lagom stora scones och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda ca 12 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (3)

    katols1009 2 november 2009

    Bakade dessa igår, men det blev inte bra. Måste vara för mycket vätska. Degen flyter ut till tunna kakor som blir "döbakta". Synd, för jag gillar tanken att blanda lite grövre mjölsorter i sconsen.

    tessibumman 28 maj 2010

    Jag gjorde sconesen i en muffinsplåt då flöt de inte ut. Jättesmidigt att baka då degen blir helt rinnande och det är bara att röra ihop alla ingredienser. Har inte smakat ännu men de ser fina ut.

    emmacaroline 10 februari 2013

    Alldeles før mycket vætska. Sconesen blev døbakta och måste kastas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben