Grovt morotsbröd med frön

Serverar: 1 portioner

Blev bjuden på detta bröd av en vän och jag föll pladask. Så saftigt och så underbart gott! Glutenfritt.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk fiberhusk
  • 15 g jäst
  • 1½ dl kesella
  • 2 msk matolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 finriven morot, 1½ dl
  • ½ dl hela linfrön
  • ½ dl fibrex
  • 3 msk glutenfritt surdegspulver
  • 2 dl glutenfri müsliblandning
  • Ca 6 dl glutenfri grov mjölmix, Semper
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur, ca 37 grader. Blanda med fiberhusken i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt resterande mjölk (kall) och kesella. Rör om tills jästen är upplöst.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en blank men ganska lös deg. I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter, för hand något längre. Smörj en avlång 1½-liters bakform, klicka ner degen och strö över solrosfrön. Lägg en lätt fuktad handduk över brödet och ställ kylskåpskallt att jäsa över natten eller ca 8-10 timmar.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt svalna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben