Grynkorv

Det här är en hederlig gammaldags korv från den tid man slaktade hemma på landet. Jag fick receptet av min mormor som fått det av sin mor som fått det av sin mor o s v bakåt i tiden. Gjordes på den gamla tiden till julbordet, eftersom slakten skedde på hösten.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött
  • 2 grishjärtan
  • 250 g oxkött
  • 250 g späck
  • 1 gul lök
  • Lite strösocker
  • 1 msk salt
  • 100 g korngryn
  • 1 liter vatten
  • Instruktioner

    1. Koka korngrynen i vatten tills de är halvmjuka, låt svalna. Spadet används till att späda smeten med.
    2. Hacka löken och bryn, låt svalna. Mal köttet och blanda ihop med korngryn och lök. Rör om väl.
    3. Stoppa sedan i fjälster rätt löst.
    4. Koka upp vatten och förväll korvarna någon minut.
    5. Korvarna kan nu frysas och tas fram en i taget då man blir sugen.
    6. Efter upptining steks korven i stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben