Grynkorv är knappast något man gör hemma numera. Tur att det finns färdigproducerad grynkorv i affärerna. Det här är en gammal maträtt som passar till lunch. Det är enkel och snabb mat. En förutsättning är dock att man använder grynkorv och inte pölsa!
Ingredienser
1 grynkorv ca 300 g
4-6 kokta kalla potatisar
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning
2 stekta ägg
8 skivor knaperstekt bacon
Inlagda rödbetor
Tomat
Gurka
Paprika
Instruktioner
- Skär potatisen i inte allt för små bitar. Bryn dem i smör, salta och peppra.
- Ta skinnet av grynkorven och skär sönder den, lägg den i stekpannan bland potatisen och blanda allt. Vänd några gånget tills det böjar bildas en stekyta.
- Forma allt så att det ser ut som en omelett, stek så att det blir stekyta på båda sidor. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
- Stek bacon och ägg och lägg upp i kanterna av grynkorven, garnera med grönsakerna.
- Servera med inlagda rödbetor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag önskar att jag kunde köpa grynkorv för det är ju så gott. Men här i Falkenberg finns det inte att få tag på. Har frågat p Ica kvantum men de har inte tagit hem det.