Grynkorv special.

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Grynkorv är knappast något man gör hemma numera. Tur att det finns färdigproducerad grynkorv i affärerna. Det här är en gammal maträtt som passar till lunch. Det är enkel och snabb mat. En förutsättning är dock att man använder grynkorv och inte pölsa!

Ingredienser

  • 1 grynkorv ca 300 g
  • 4-6 kokta kalla potatisar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • 2 stekta ägg
  • 8 skivor knaperstekt bacon
  • Inlagda rödbetor
  • Tomat
  • Gurka
  • Paprika
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i inte allt för små bitar. Bryn dem i smör, salta och peppra.
    2. Ta skinnet av grynkorven och skär sönder den, lägg den i stekpannan bland potatisen och blanda allt. Vänd några gånget tills det böjar bildas en stekyta.
    3. Forma allt så att det ser ut som en omelett, stek så att det blir stekyta på båda sidor. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
    4. Stek bacon och ägg och lägg upp i kanterna av grynkorven, garnera med grönsakerna.
    5. Servera med inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 15 augusti 2009

    Jag önskar att jag kunde köpa grynkorv för det är ju så gott. Men här i Falkenberg finns det inte att få tag på. Har frågat p Ica kvantum men de har inte tagit hem det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben