Serverar: 20-30 portioner
Svärmors allra godaste recept på korven vi Västgötar antingen älskar eller hatar.
För vår del ett måste på julbordet. Ingen grynkorv=ingen jul.
Lika god som vardagsmat med potatismos och senap.
Jättekul att göra egen korv också!
Ingredienser
10 m fjälster
2,5 kg fläskfärs
1 kg korngryn
3 gula lökar
6 tsk salt
1 1/4 tsk vitpeppar
Instruktioner
- Skölj korngrynen och lägg dem i blöt över natten. Gör likadant med fjälstren (korvskinnen).
- Mal lök och blanda med färs och korngryn. Krydda med salt och peppar. Stek ett smakprov (kornbulle). Fyll fjälstren ganska löst så korngrynen kan svälla.
- Vid tillagning så sjud fryst korv ca 1 timma. Tinad ca 45 minuter. För att undvika att skinnet spricker vid kokningen så perforera med gaffel med ca 5 cm mellanrum.
- Dra av skinnet medan korven fortfarande är varm.
- Servera med potatismos och grovkornig söt senap.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den här korven är ett måste nu till Jul. Den gjorde alltid mor till Jul.