Grynkorv (västgötakorv)

Serverar: 20-30 portioner

Svärmors allra godaste recept på korven vi Västgötar antingen älskar eller hatar. För vår del ett måste på julbordet. Ingen grynkorv=ingen jul. Lika god som vardagsmat med potatismos och senap. Jättekul att göra egen korv också!

Ingredienser

  • 10 m fjälster
  • 2,5 kg fläskfärs
  • 1 kg korngryn
  • 3 gula lökar
  • 6 tsk salt
  • 1 1/4 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj korngrynen och lägg dem i blöt över natten. Gör likadant med fjälstren (korvskinnen).
    2. Mal lök och blanda med färs och korngryn. Krydda med salt och peppar. Stek ett smakprov (kornbulle). Fyll fjälstren ganska löst så korngrynen kan svälla.
    3. Vid tillagning så sjud fryst korv ca 1 timma. Tinad ca 45 minuter. För att undvika att skinnet spricker vid kokningen så perforera med gaffel med ca 5 cm mellanrum.
    4. Dra av skinnet medan korven fortfarande är varm.
    5. Servera med potatismos och grovkornig söt senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JanBratt 19 december 2008

    Den här korven är ett måste nu till Jul. Den gjorde alltid mor till Jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben