Julkorv - Grynkorv

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En gammaldags julkorv till julbordet som jag gör varje år.

Ingredienser

  • 250 gr korngryn
  • 1½ lit köttbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 1 gul lök, riven
  • 750 gr nötkött
  • 750 gr fläskkött
  • 8 msk potatismjöl
  • 2 msk salt
  • 1½ tsk krossade vitpepparkorn
  • 1½ tsk krossade kryddpepparkorn
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm nejlika
  • 5 m krokfjälster
  • Instruktioner

    1. Dagen före: Koka korngrynen mjuka i buljongen ca 45 min under lock på svag värme. Koka upp mjölken och låt stå i kylen över natten Blötlägg fjälstren och låt stå över natten.
    2. Korvsmeten: Mal köttet flera gånger i köttkvarn Blanda alla ingredienser (kornen utan buljongen) med färsen och arbeta väl. Fyll fjälstren och knyt korvarna i lämplig storlek.
    3. Tillagning: Sjud korvarna i ca 20 min utan lock i buljong eller lättsaltat vatten med en gul lök och några kryddpepparkorn.
    4. Serveras på julbordet eller tillsammans med kokt poatis och senapssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben