Farmors julkorv

Serverar: 15-25 portioner

Denna korv är en tradtion att stoppa varje år. Den har nog stoppats i 100 år och jag har varit lyckligt medveten om den i drygt 35 år. Första korven äter man på luciadagen

Ingredienser

  • 2 kg halvkokt potatis
  • 2 kg fläskkött
  • 2 kg nötkött
  • 2 kg fläskfett
  • 2 liter mjölk
  • 1 påse malda neijlikor
  • 9 msk salt
  • kryddpeppar efter smak
  • 10 meter krokfjälkster
  • bomullssnören
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt den kallna innan den mals. Mal allt annat. Blanda i hop med mjölken och kryddorna. Blanda väl. Det är händerna man får blanda med.
    2. När du sen ska koka korven, så gör det i 30 minuter tillsammans med lagerblad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben