Svärmors grynkorv

Tid: 2 timmar

Detta är en riktig god korv och beprövat recept som jag har gjort i 20 år men svärmor har gjort det i många år innan. Du äter aldrig köpt grynkorv mera. Var inte rädd att ha fet färs den blir saftigare då. Koka hemgjorda bruna bönor till och potatis till

Ingredienser

  • 500 g korngryn, får stå över natten och svälla i vatten
  • 3 kg fläskfärs, fetare ju bättre
  • 3 tsk kryddpeppar
  • 3 tsk vitpeppar
  • 5 tsk salt
  • 4 stora skalade lökar
  • 5 meter fjälster
  • Instruktioner

    Arbeta i hop färs gryn och salt kryddor och malad lök. Grynen skall vara frånsilade späd med 1-2 dl av blötläggningsvattnet om smeten ser för torr ut. Arbeta smeten ganska väl helst med tvättade händer. Gör ett smak prov i stekpannan Stoppa dem löst i dem uppblåsta fjälstern skär av till lagom längd när korven är stoppad behöver ej knytas med snöre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben