Gryta med fläskkött, champinjoner och paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt då köttet inte behöver brynas. Allt ner i samma panna, klart på 30 minuter. Riktigt mört kött.

Ingredienser

  • 400-500 g strimlat fläskkött
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond, eller kalvfond
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Redning
  • ½-1 dl Milda mat
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och champinjonerna. Strimla paprikan tjockt. Lägg detta, tillsammans med köttet, i en traktörpanna. Blanda ner vatten, fond och tomatpuré. Krydda. Koka upp och låt sjuda 30 minuter.
    2. Red av med grädde och maizena.
    3. Servera med kokt potatis, smörgåsgurka, gelé och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    JennyV 2 augusti 2008

    Lagade detta en sen kväll och resultatet blev mycket bra! Enkelt och gott med grytor!!

    marielotta 23 augusti 2008

    Hej, God gryta som vi alla tyckte om. Jag tyckte dock att det var lite för mycket lök. Använde oss av milda mat mini extra 4%. Kommer att göra denna fler gånger.

    Molgan 10 september 2008

    Denna gryta var jättegod, kommer nog att tillaga den flera gånger om. mvh molgan

    awen 16 januari 2010

    Gott, lättlagat och magert! Tack för receptet!

    Anemona35 9 februari 2011

    Gott o enkelt! Vi åt detta med ris och sallad och kommer att göra det igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben