Gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker

Serverar: 8-10 portioner

Mustig och otroligt smakrik gryta, som blir godare av att stå en dag eller två. Perfekt att göra i förväg och bara värma.

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 600 g chorizokorv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 350 g champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 9 dl vatten
  • ½ dl koncentrerad kalvfond
  • 1 burk gröna oliver, 240 g
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Ris, bulgur eller matvete
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
    2. Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 minuter. Rör om då och då.
    3. Blanda ner oliver, syltlök och créme fraiche i grytan och krydda med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja och servera med kokt ris, bulgur eller matvete.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben