Gryta med renskav och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Kalla det en norrländsk variant på den traditionella köttfonduen. Flortunna skivor renskav får sjuda en kort stund i en smakrik buljong tillsammans med mycket purjolök och champinjoner.

Ingredienser

  • 2 pkt renskav eller älgskav
  • 6 - 8 purjolökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 liter stark köttbuljong
  • 4 msk soja
  • Instruktioner

    1. Tina renskaven ca 30 minuter om den är fryst. Lossa försiktigt skivorna från varandra och rulla ev ihop dem. Lägg dem på ett uppläggningsfat.
    2. Ansa och skölj purjolöken och champinjonerna. Skär purjolöken i 6-7 cm långa bitar och lägg dem tillsammans med champinjonerna på fatet med köttet.
    3. Koka upp buljong och soja i en fonduegryta eller liknande som kan hållas varm vid bordet.
    4. Lägg i purjolök och champinjoner och låt dem koka några minuter. Lägg i köttet och låt det koka ca 1 minut innan det serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben