Gryta med renskav och champinjoner
Kalla det en norrländsk variant på den traditionella köttfonduen. Flortunna skivor renskav får sjuda en kort stund i en smakrik buljong tillsammans med mycket purjolök och champinjoner.
Ingredienser
2 pkt renskav eller älgskav
6 - 8 purjolökar
200 g champinjoner
1 liter stark köttbuljong
4 msk soja
Instruktioner
- Tina renskaven ca 30 minuter om den är fryst. Lossa försiktigt skivorna från varandra och rulla ev ihop dem. Lägg dem på ett uppläggningsfat.
- Ansa och skölj purjolöken och champinjonerna. Skär purjolöken i 6-7 cm långa bitar och lägg dem tillsammans med champinjonerna på fatet med köttet.
- Koka upp buljong och soja i en fonduegryta eller liknande som kan hållas varm vid bordet.
- Lägg i purjolök och champinjoner och låt dem koka några minuter. Lägg i köttet och låt det koka ca 1 minut innan det serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)