Guacamole lökringar.

Såg detta på facebook och fick lov att prova. Lite pyssligt men oj så gott!

Ingredienser

  • 3 avokados
  • 1 lime
  • 1 tomat, finhackad, utan vätskan
  • 4 msk koriander, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilikrydda
  • 2 gula lökar
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 4 ½ dl panko
  • Olja till fritering
  • Till servering
  • Limejuice
  • Salt
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Guacamole: Mosa avokadon i en skål med saften från en lime. Mixa i tomat, koriander, vitlök, salt och chilikrydda.
    2. Skär löken i 10-15 mm skivor. Separera lagren försiktigt till ringar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka och fyll varje med guacamole. Ställ brickan i frysen 1-2 timmar, tills de stelnat.
    3. Häll upp vetemjöl på ett fat, vispa upp äggen på ett annat fat och häll panko på ett tredje fat. Doppa ringarna i först i mjöl, sen ägg och sist i panko, doppa dem gärna en extra gång i ägg och sedan panko för extra frasiga.
    4. Fritera dem i omgångar i 180°C olja tills de är gyllenbruna på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Droppa på limejuice, strö över salt och servera med crème fraiche.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben