Kakan är saftig men ganska tung. Den kan ätas som den är eller delas i bottnar som läggs ihop med någon kräm.
Ingredienser
150 g Valrhona Guanaja, 70%
200 g mandelmassa
160 g äggula
300 g äggvita
220 g strösocker
30 g kakaopulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg den i en skål och låt den långsamt smälta över vattenbad.
Rör samman mandelmassan med äggulorna. Vispa massan tills den är skummig och slät.
Vispa äggvitor och socker till styvt skum.
Vänd ner lite äggviteskum i mandel- och äggsmeten så att den blir smidig.
Rör ner den smälta chokladen, lite mer äggvita, kakaopulvret och till sist resten av äggvitorna.
Bred ut smeten på bakplåtspappret i ett 1 ½ cm tjockt lager.
Grädda kakan 10-15 minuter.
Lägg den på ett galler och låt den kallna helt.