Gudomlig och nyttig müsli med nötter, frön, sesam och kanel

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Har aldrig smakat en müsli som slår den här. Den är dessutom näst intill sockerfri och ger en riktigt bra start på dagen! Väldigt uppskattad ge-bort-present är det också. Var beredd på att göra flera satser, den tar snabbt slut! (Kul att variera med olika typer av torkad frukt, jag brukar dock bara ha russin och gojibär i min)

Ingredienser

  • 5 dl flingor (fiberberikat havregryn, dinkelflingor, boveteflingor)
  • 4 dl naturella hackade nötter (hassel, cashew, valnöt, sötmandel, pecan)
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor (naturella)
  • 0,5 dl solroskärnor (naturella)
  • 4 msk kanel
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl naturell olja
  • 1 msk honung
  • Torkad frukt efter tycke och smak (ex. russin, aprikos, fikon, ananas, papaya, gojibär, kokos)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Häll flingorna (blanda efter tycke och smak) i en bunke.
    3. Hacka nötterna och häll över i bunken. Tillsätt linfrö, sesamfrö, pumpakärnor och solroskärnor. Blanda och häll i vatten, olja, kanel och honung.
    4. Rör runt ordentligt och häll sedan över blandningen i en bakplåtsklädd långpanna.
    5. Sätt in mitt i ugnen, 35-40 minuter. Rör runt då och då. Ta ut plåten och låt müslin svalna. Strö sedan över önskad mängd torkad frukt. Häll över i burk/-ar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Handsomesmatte 4 mars 2013

    Jag testade det här receptet på müsli, och det var den godaste jag någonsin ätit! Perfekt till vaniljyoughurt ... mmmmmmmm .... Tack för receptet!! Hälsningar Handsomesmatte

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben