Gudruns tunnbröd
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
1 timme
Goda med smör och ost. Även rulla ihop med fyllning.
Ingredienser
50 g smör
5 dl mjölk
1/4 pkt jäst
½ tsk salt
½ tsk hjorthonssalt
½ dl strösocker
2 msk sirap
½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
Instruktioner
Smält margarinet. Häll i mjölken. Blanda ihop övriga ingredienser
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Dela degen i 10-12 delar och kavla till ½ cm tjocka kakor
Gräddas i stekpanna på spisen, ca 2 minuter på varje sida. Medelgod värme .
Liknande recept
Gudruns mjuka tunnbröd
5
40
3
Mjukt tunnbröd - Norrlandswrappers
5
2
Uppstekt tunnbröd med kall falukorv
5
10 min
1
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Mjukt tunnbröd - teriyakirullar
Gudruns kakor
4.9
40 min
24
9
Tunnbröd på spisen
4.8
30
6
Gravad röding med västerbottensmousse och knaperstekt tunnbröd
5
4
123 Linneas Förrätt eller drinktillbehör med kallrökt lax på tunnbröd. Snabb.
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!