Gudruns tunnbröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Goda med smör och ost. Även rulla ihop med fyllning.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1/4 pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk hjorthonssalt
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Häll i mjölken. Blanda ihop övriga ingredienser
    2. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    3. Dela degen i 10-12 delar och kavla till ½ cm tjocka kakor
    4. Gräddas i stekpanna på spisen, ca 2 minuter på varje sida. Medelgod värme .

    Liknande recept

    4.9
    40 min
    24
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben