Guinness chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Vet inte om det finns små påsar med pulver som man har i grädden så den inte säckar ihop i Sverige, om det finns så ha i en påse när du blandar marscarponen och grädden.

Ingredienser

  • 250 g osaltat smör
  • 250 ml Guinness
  • 75 g kakao (silat)
  • 2 ägg
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 msk vaniljarom
  • 2 tl bakpulver
  • 275 g mjöl (silat)
  • 350 g socker + 1 msk till toppingen
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml grädde (kall)
  • 20 cm form med avtagbar kant
  • Instruktioner

    1. Om du använder hasselnötter med skal: Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt de stå i ugnen ca 12-15 minuter på 170° C. När nötterna svalnat kan du gnida av skalet. Hacka nötterna grovt.
    2. Lägg i smöret och häll i ölen i en kastrull, sila kakaon över. Låt allt smälta på låg värme och rör om tills det blir en slät massa, låt svalna 5-10 minuter.
    3. Blanda äggen med crème fraîchen och vaniljaroman i en bunke, tillfoga mjölet, bakpulvret, sockret och Guinessblandingen. Rör om ordentligt. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant. Sätt i ugnen (180° C) ca 75 minuter. Låt svalna 15 minuter i formen och sen på ett galler.
    4. Vispa marscarpone, grädde och 1 msk socker samman, bred över kakan och strö över hasselnötterna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben