Mustig, härlig köttgryta med paprika. Perfekt höstmat som praktiskt taget sköter sig själv på spisen!
Ingredienser
500 g nötgrytbitar (av t ex fransyska)
1 tsk matolja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
2 krm mejram
1 krm kummin (mald)
½ dl paprikapulver
½ dl tomatpuré el ketchup
4 dl vatten
Salt
Peppar
Ev maizena
Instruktioner
- Bryn 2 x 2 cm stora kuber av köttet i lite olja i en stor gryta, gärna gjutjärn.
- Hacka löken grovt och tillsätt den, tillsammans med den pressade vitlöksklyftan, buljongtärningen, kryddorna och tomatpurén.
- Tillsätt vattnet och låt sjuda i ca 1 h och 15 min, eller tills köttet är mört.
- Salta och peppra efter smak.
- Red ev såsen med maizena.
- Servera gulaschen med kokt potatis och gärna en bönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)