Gulasch a la Michel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mustig, härlig köttgryta med paprika. Perfekt höstmat som praktiskt taget sköter sig själv på spisen!

Ingredienser

  • 500 g nötgrytbitar (av t ex fransyska)
  • 1 tsk matolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning
  • 2 krm mejram
  • 1 krm kummin (mald)
  • ½ dl paprikapulver
  • ½ dl tomatpuré el ketchup
  • 4 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Ev maizena
  • Instruktioner

    1. Bryn 2 x 2 cm stora kuber av köttet i lite olja i en stor gryta, gärna gjutjärn.
    2. Hacka löken grovt och tillsätt den, tillsammans med den pressade vitlöksklyftan, buljongtärningen, kryddorna och tomatpurén.
    3. Tillsätt vattnet och låt sjuda i ca 1 h och 15 min, eller tills köttet är mört.
    4. Salta och peppra efter smak.
    5. Red ev såsen med maizena.
    6. Servera gulaschen med kokt potatis och gärna en bönsallad.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben