Gulasch av färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En kryddstark, god och komplett rätt som passa att laga i större mängd och sedan ha i frysen.

Ingredienser

  • 1 stor grön paprika
  • 1 stor röd paprika
  • 2 stora gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk solrosolja
  • 400 g nötfärs
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skiva paprikorna. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt färs och fräs ca 3 min. Strö över mjöl och tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärning, kummin, paprika, salt och peppar. Rör om och låt puttra ca 20 min. Servera med kokt ris, tunt skuren gurka och sallad.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben