Gulasch i slow cooker

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 timmar

Fantastisk rätt som alla gillar! Passa på och njut den med ett gott bröd och en öl då du kommer in efter en hård dag i slalombacken...

Ingredienser

  • 1,5 kg högrev eller likvärdigt
  • 100 g rotselleri
  • 3 morötter
  • 6 potatisar, mjölig sort
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor chilifrukt alt 2 vanliga
  • 2-3 dl krossade tomater, gärna mutti örter
  • ½ dl tomatpure
  • 3 msk paprika pulver
  • 1 liter köttbuljong
  • 3 st paprikor
  • 2-3 msk olja
  • 1 msk hela Kumminfrön
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära till kött och grönsaker i lagoma bitar. 2x2 cm.
    2. Hacka löken grovt. Hacka vitlöken fint stek utan att få färg. Häll i grytan. Bryn köttet lite i taget och lägg ner i grytan. Blanda ner tomatkrosset, tomatputen och kryddorna och rör om väl. Tillsätt grönsakerna.
    3. Häll över köttbuljongen och kör grytan på high temperature i ~8 timmar.
    4. Innan servering koka soppan på spisen i ung 15-20 minuter för att få rätt konsistens. Tillsätt vid behov lite majsena mjöl eller dylikt...
    5. Servera med matlagningsyoughurt.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben