Gulaschgryta med färs

Serverar: 4 portioner

En härligt mustig köttgryta som du kan göra dubbel sats av och frysa in. Bra att ha som fyllning i paj eller crépes.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs (gärna ganska grovmald)
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor (gärna olika färger)
  • 1 msk smör
  • 400 g passerade tomater
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs löken i smör och lägg över i en gryta. Bryn färsen. Lägg den i grytan och blanda ner paprika och passerade tomater. Tillsätt salt och kryddor. Låt grytan koka på svag värme tills grönsakerna mjuknar. Smaka av och servera.
    2. Servera med kokt potatis, ris eller pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben